Mobbing ! Speak up

Tenkte jeg skulle skrive om noe litt seriøst i dag. I det siste har jeg tenkt mye på dette temaet: Mobbing. Det er noe som skjer rundte deg hver dag. Selv om vi kan kanskje ikke ser det, så skjer det.

Mobbing skjer over alt. Både på skolen og etter skolen. over nettet, sms og via hva man sier til hverandre. Selv om man ser i forskjellige filmer at mobberne stjeler maten eller lunsj pengene til mobbeofferet, betyr det ikke at det er dette som foregår. Mobbing i dag har mye med ord å gjøre. Folk som sprer rykter om en eller som slenger en full i drit. En som får deg til å føle deg som.. Som om du ikke betyr noe.. Jeg vil si at ord sårer mest. Selv om de kommer fra venner som ikke mener det de sier. Det sårer. Og dette skjer vel mest over nettet. Hvor folk kan være anonyme, og si akkurat det de mener, uten å helt tenke på konsekvensene. Hvert år er det ca 100 unge mennesker som tar sitt eget liv på grunn av mobbing. Er dette rett? Er det rett at de skal føle en så intens smerte inni seg på grunn av hva andre sier, at de skal ville ta sitt eget liv på grunna av det? Selv har jeg ikke blitt mobbet noe serlig. Såklart, jeg hører folk snakke om meg bak ryggen min, kaller meg navn, sier ting til andre som ikke er sant, men det er langt i fra det samme. Når jeg får høre om det, tenker jeg mye på det. Jeg klarer ikke helt snakke med noen om det, men jeg har en bok, hvor jeg skriver ned alle følelsene mine rundt det, og det hjelper for meg. Såklart har jeg venner jeg snakker med, og en fantastisk kjæreste som alltid hører på hva jeg har å si. Hva skulle jeg gjort uten dem? :)

Men dette er såklart langt i fra skikkelig mobbing. Jeg så en film på youtube som jeg anbefaler alle å ta seg tid til å se:

 

Den er utrolig bra, og gir et inntrykk om hvordan det er å være offeret. Den er også veldig trist så jeg ville ikke sett den en dag man er veldig glad, for den kan ødelegge dagen din helt.

Hvor mange kan med hånden på hjertet si at de har sagt noe stygt om en person, over nettet eller face to face? Eller bare bakssnakket noen?

Har ikke vi alle? Jeg har, selv om jeg vet hvor mye det sårer å få høre at noen har gjort det om deg selv.

 

Jeg har egentlig ikke så mye å si, annet enn at man må tenke seg om før man sier noe... Og til dere som blir mobbet:

Blokker mobberne fra eventuelle sider hvor de kan skrive til deg, som på facebook og lignende. Si ifra til en voksen, selv om det gjerne er VELDIG vanskelig. Jeg vet det. Det er ikka alt som er like lett å snakke om. Man vet liksom ikke hvordan de reagerer.. Man kan også ringe for eksempel røde kors kontakttelefon for barn. Dette er gratis fra både fasttelefon og mobiltelefon. Samtalen blir ikke vist på telefonregningen, og dem man snakke med, kan heller ikke se nummeret ditt. 800 333 21.

Det hjelper ikke å holde det for seg selv. Noe må gjøres. Vi kan ikke bare sitte å se på at flere og flere tar sine egene liv på grunn av det... Det er ikke rett.. 

Det var egentlig det jeg hadde på hjertet for denne gang ♥

Håper så mange som mulig ser filmen, selv om den er litt lang... O det hadde vært fint om dere delte den videre slik at så mange som mulig kan få sett den.

 
3 kommentarer


Maja Rønningsbakk
-29.07.2012 kl:04:13


Kjempe bra skrevet ! Skal se filmen nå :)
Lizzie-Ann
-29.07.2012 kl:04:15


Maja Rønningsbakk: Tusen takk :) Del den gjerne videre også :))
Eirin
-29.07.2012 kl:09:30


Nice! <3 bra skrevet!!!<3

kommentere tilbake på bloggen miiin? <3

Skriv en ny kommentar